Intr-o relatie suntem 3

Intr-o relatie suntem 3 *

De obicei credem ca atunci cand relationam cu cineva suntem doar noi 2, adica EU si CELALALT. Metoda ESPERE® inoveaza total conceptul relatiei, spunandu-ne ca de fapt exista 3 parti integrante si vii : Eu, Celalalt si Relatia dintre noi.

Iar asa cum e de dorit ca fiecare partener din relatie sa aiba grija de el insusi e de asemenea de dorit ca si relatia sa fie una frumoasa, ca sa ne placa sa fim in ea.

Acum intrebarea este cum sa avem grija de aceasta relatie, care este ceva imaterial, nepalpabil, pe care de obicei nu o vedem si nu tinem cont de ea?

Pentru a putea avea grija de ea, e necesar in primul rand sa o vedem. Metoda ESPERE® propune vizualizarea ei printr-o esarfa. Esarfa are doua capete, deci un capat este tinut de mine si un capat este tinut de celalalt.

Asadar, relatia vizualizata printr-o esarfa va fi canalul sau drumul prin care mesajele trec de la unul la celalalt, iar ca aceste mesaje sa treaca este necesar ca fiecare sa tina de capatul sau de relatie.

Calitatea vietii fiecaruia dintre noi ( a lui EU si a lui CELALALT) va depinde de felul in care stiu sa gestionez gandurile mele, emotiile si sentimentele mele, starile mele.

Calitatea relatiei va depinde de calitatea mesajelor care circula prin ea. Aceste mesaje pot sa faca relatia mai frumoasa, mai vie, sau dimpotriva, o pot otravi.

In acest scop, te invitam la un exercitiu prin care sa vizualizezi propriile relatii.In primul rand, gandeste-te care sunt relatiile tale cele mai importante (cu partenerul(a) ta, cu copilul, cu mama, cu tata, cu seful, cu subalternii, cu prietenul tau, cu soacra - da, stim ca aceasta relatie poate fi « incantator » de importanta). Apoi gaseste prin casa esarfe, daca nu ai esarfe, poti folosi un obiect flexibil cu doua capete (sireturi, panglici), poti desena,… ai libertatea sa fii creativ. Ia-ti un moment sa alegi sau sa desenezi cate o esarfa care sa reprezinte relatia ta cu fiecare, pe rand.

Chiar daca poate parea bizar ce iti cerem, iti garantam ca merita exercitiul – in plus vei stimula creierul tau drept, functia lui simbolica.

Ei, esti multumit de rezultat ? Relatiile tale sunt frumoase, fluide sau au noduri, gauri, sunt destramate, au culori mohorate ?

Daca vrei sa faci ceva pentru a le mentine frumoase si a le transforma pe cele de care nu esti multumit in prezent, atunci ai facut deja un pas important spre schimbare. Si te invitam sa folosesti pe viitor si alte instrumente si reguli de igiena relationala ale Metodei ESPERE®. Poftiti de indrazniti J!

Centrul Amaneser

www.amaneser.ro

 

* Reproducerea totala sau partiala a acestui text se va face doar cu acordul Centrului Amaneser si cu mentionarea sursei.

----------------------

Număr revistă: